KOŞU BANDI TAMİR
KOŞU BANDI TAMİR
Ürün Adedi:
180,00TL
Sepete Ekle
  • Ürün Açıklaması
  • Ürün Yorumları
  • Teslimat Bilgileri
  • KOŞU BANDI TAMİR

    HER MARKA KOŞU BANDI TAMİRİ VE BAKIMI YAPILIR. Servis çağırmak için iletişimdeki telefon veya maili kullanabilirsiniz.

    Koşu bandı Motoru


    Motor, koşu bandının en önemli parçasıdır ve koşubandı alırken kendinize en uygun motoru olan bir koşu bandını alın.; nasıl mı yapıcaksınız bunu!!


    Hmm, gerçekte bir koşu bandı alırken, satıcı tarafından size önerilen koşu bandı tam bir piyango gibidir. Yani, sizin ihtiyacınıza ne kadar cevap verir bilinmez ve satıcılar da bunu sizin için yapmazlar. Ne satmak istiyorlarsa sizi ona yönlendirirler.


    Bu demek oluyorki, Koşu bandı endüstrisinde standart motor diye birşey yoktur.


    Koşu bandını almadan önce, düşünün birkere, Motorun görevi, yürüme alanındaki bantı çevirir - bu da Motor pervanesi, motor sürücü kayışı ve ön silindirin dahil olduğu çalışma sisteminin kalbidir.


    Koşu bandı motorları gücünü elektrikten alır ve genellikle ev tipi koşu bantlarının gücü 1.0 HP ile 3.0 HP arasındadır ve gücü 3.0HP ile 5.0HP arasında olanlar Club/Gym de kullanılan ticari koşu bandtlarıdır.




    1.25HP civarı güçte olan motorlar Yürümek için iyi bir seçimdir ancak 1.5 HP ın altında alınan koşu bandının motoru küçüktür ve çabuk ısınır, arızalanma olasılığı yüksektir ve kısa sürede yanma riski yüksektir. Sonuçta değiştirme ücretine de katlanırsınız.
    1.5 HP ile 2.0 HP arası yürüme ve hafif koşu için idealdir.
    2.0 HP ile 2.75 HP arası koşu için uygundur.
    3.0 HP ve üzeri işi ciddiye alan sporcular için ve kilosu 140kg üstü olan kullanıcılar için uygundur.


    Görülüyorki, motor çıkış gücünün önemli olduğu bir kuraldır.


    Öncelikle motorun sürekli güç değeri, motorun sürekli kullanım periyodunda verebileceği güç seviyesidir.


    Bazı üreticiler veya satıcılar sadece Max güç değerini, yani motorun sadece kısa bir süre için çıkabileceği maximum gücünü vermeyi tercih ederler. Bu sizi yanıltmasın çünkü aynı şey değildirler.


    Koşubandının gerçek gücünü sadece Sürekli güç değeriyle kıyaslayarak satın almalısınız.


    Şimdi, eğer bir koşu bandınız var ve onu nasıl problemsiz uzun süre kullanırım derseniz?


    En önemli etken motor arızalarıdır ve Dikkat etmeniz gereken, pvc bantın eski, hasarlı veya çok fazlı gerili olması veya yağlamanın yapılmamasından dolayı kayganlık özelliğinin kalmamış olmasıdır.


     


    Koşu bandı pvc bantları


    Koşu bandını bantları değişik ölçülerde ve boyutlarda olup farklı yapı ve desenlerdedir ve uzun süre dayanabilecek performansa sahiptirler.


    Koşu bandının bantı size yürüyecek yada koşabilecek bir alanı sağlar. Bir koşubandı seçimi yaptığınızda; bunu ne yapmak için satın aldığınızı ve kimin için aldığınızı açıkça belirtin.


    Koşu alanının ölçüsü oldukça önemlidir. Koşu alanının ölçüsü değişiklik gösterir, şöyleki, üst model ve büyük cihazlara doğru gittikçe bant ve yürüme alanı ölçüleri genişler.


    Koşucular ve uzun boylu insanlar geniş ve en uzun bant ölçüsüne sahip koşu bandını tercih etmeliler.



    En alt grup koşu bandı bant uzunlukları 110cm den başlar ve üst gruba doğru 135-145cm ye kadar ulaşır. Club/Gym kullanımına yönelik cihazlarda bu ölçü 180cm ye kadar çıkar. Ama ideal ölçü 135-145cm arasında olan koşu bandlarıdır.

    Bant genişlikleri de 37,5cm den başlar 50cm ye kadar ulaşır. Club/Gym kullanımına yönelik cihazlarda bu ölçü 50-60cm dir.


    Özellikle koşu bandı seçiminde bizim önerimiz bant ölçüsünün 45cmX140cm den az olmamasıdır.


    Buna rağmen, Geniş banda sahip koşu bandı onu taşıyacak kadar güçlü bir motora da sahip olmalıdır.


    Koşu bandı pvc bant ları birkaç kattan oluşmaktadır ve katlar arasındaki pvc 1 kat dan 4 kata kadar çıkar. Çok katlı materyale sahip olanlar pahalı ve club/Gym kullanımına yönelik olanlardır.


    2 kat lı olanlar ise, ev kullanımı için olan koşubandların idealidir. Koşu bandının bantı arka silindirlerdeki ayar vidaları ile yeterli seviyede gerilmelidir.


    Eğer fazla gerilmiş bantı olan bir koşu bandı kullanıyorsanız, kısa süre içerisinde yeni bir banta veya motor bakımına ihtiyacınız olacaktır.


    Bantın zemin ile arasındaki kayganlığını sağlamak için periyodik olarak yağlamamız gerekir. Bu yağlama programı marka ve modele göre ve ayrıca kullanım sıklığına göre değişmektedir. gerçi üst grup bazı koşu bantlarının kendi içlerinde otomatik yağlama sistemi veya kendinden yağlı deck(zemin) e sahip olması dolayısıyla yağlamaya ihtiyaç yoktur.


    Eğer, bantınız kabuk gibi serleşmişse ve esnekliğini kaybetmişse yenisi ile değiştirmeniz sizi daha büyük sorunlar yaşamaktan kurtarır.


    Koşu bandınızın Bantı hasarlı/yırtık/sertleşmiş ve değişmesi gerekiyorsa; Markası ve modeli ne olursa olsun ; Firmamız tüm bant çeşitlerini temin etmektedir. Mümkün olanlar orijinali ile ve veya yan sanayi ürünle değiştirilebilir. Her bant her koşu bandına uymaz farklı özellikler gösterir, materyalini iyi bilmek gerekir. Danışmadan kesinlikle kendi başınıza bant değiştirmeye kalkmayın, tasarruf ederken daha fazla masrafa yolaçabilirsiniz.


     


    Koşubandı Bant Hasarı

    Koşubandını bantının hasar görmesi ve yırtılmasını birkaç adımda yapılan kontrollerle minumuma indirebilirsiniz, nasıl mı? Kısaca aşağıdakileri takip edin.


    Normal kullanılan koşubandının bantı zamanı geldiğinde değiştirilme ihtiyacı duyacaktır. Birkaç kolay test /bakımı yaptığınız takdirde aynı bantı normalden daha fazla kullanabilirsiniz.


    Öncelikle, her 3 ile 6 ay arasında bantın durumunu kontrol edin.


    Ençok görülen bant hasarı sürtünme ve fazla gerilmeden dolayıdır.


    Sürtünme bant ile silindirler arasında kalan zemin bölgesinde olur ve yetersiz yağlama veya yağlamamanın sonucunda ortaya çıkar ve sonuç olarak bantı sertleştirir, gerer, esnekliğini yokeder.


    Sürtünmeyi enaza indirmek için imalatçının önerdiği şekilde koşubandının bantını yağlamak gerekir.


    Koşubandının bant gerginliği üretici tarafından önceden ayarlanmıştır. Buna rağmen arka silindirlerde bulunan ayar vidalarıyle bantın gerginliğini ayarlayarak bantın zarar görmesini enaza indirebilirsiniz.


    Bant hiçbir zaman çok fazla gergin olmamalıdır, ki bu silindirlere ve oradanda motora zarar vermesine yolaçacaktır.


    Bant ayarının kontrol edilmesi de çok önemlidir. Sağa sola kayma yapıyorsa birgün aniden birtarafa kayarak yırtılabilir.Bantı hareket ettirdiğinizde zemin/deck üzerinde ortada kalmalıdır. Eğer bir tarafa doğru kayma varsa, arka silkindirdeki ayar vidalarını kullanarak merkezleyebilirsiniz.


    Bununla, bantın bir yerinden zarar görmesini ve çok çabuk tümüne zarar vermesini engellersiniz.


    Eğer bantınız artık kullanılmaktan eskidi ve değişme zamanı geldiyse, kullanmakta ısrar etmeyin çünkü sonrasında zemine/decke, silindirlere ve motora zarar vermeye başlayacaktır ve hasar daha da büyüyecektir.


    Bantı zamanında değiştirmemek ve daha uzun süre kullanmak size daha pahalıya mal olacaktır.


     



    Koşubandı Bant Yağlanması


     


    Koşu bandınızı yağlamanız, bant ile deck(zemin) arasındaki sürtünmeyi azaltacağından motor ve elektronik sistemin ömrünü uzatacaktır. Ancak her bant yağlanacak demek değildir, bazı profesyonel ürünler kendinden yağlı bant/deck kullanır veya otomatik yağlama sistemine sahiptir.


    Ayrıca her koşubandı yağı her banta uygun değildir. Aynı yağ, bazı bantlara uygulanır ve çalışmasını kolaylaştırırken, bazılarına zarar verebilir.


    Arızaların genelde yağlamanın yapılmamasından veya farklı sektörler için üretilmiş yağların kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Koşu bandınızdan tam performans almak için özel bir alaşım olan likit yağ bakımını ihmal etmeyiniz. Siparişiniz olduğunda 500ml ve 1.000ml lik bidonlarda sıvı koşubandı yağı veya 400ml tüpte sprey (kullanımı daha kolay olsun diyenler için) koşubandı yağını kargo ile adresinize gönderebiliriz.


    Koşu bandı nasıl ve ne zaman yağlanmalı?
    Koşu bandı stop konumundayken Lastik/palet kısmın tek taraftan yukarıya doğru esnetilerek,zemine yaklaşık 50 cm boyunca ince bir şerit halinde sıkılması suretiyle yapılır.Aynı işlem diğer taraftan tekrarlanarak bakım sonlandırılır.Yağlama bakımı bitiminde cihazı çalıştırıp üzerinde birkaç dakika yürüyerek yağın yayılmasını sağlayın.Bakımı kullanım sıklığınıza bağlı olarak 10-15 günde bir tekrarlayınız. Koşu bandını basitçe yağladığınızda bant ömrünün artacağını ve motorunun daha sessiz çalıştığını hissedeceksiniz. Baktığımızda, birçok insanın bukadar kolay bir bakımı yapmadığını görüyoruz, koşubandı satınalmak pahalı bir yatırım, bir araba kadar olmasada. Arabanızı hiç servise götürmediğiniz oluyormu? elbette hayır değil mi!


    Kesinlikle, koşubandınızı 3 aydan fazla yağsız bırakmayınız, kullanmasanız dahi.


    Servis Gsm: 0542 279 42 13 - Tel: 0212 279 42 13




  • Ürün Yorumları
Bu Kategorideki En Çok Satılan Ürünler